Tinnitus behandeling 

Hoe u Tinnitus (in ned: oorsuizen) kunt verminderen en leren accepteren.
Banner Seiyo TannitusEr zijn naar schatting een miljoen mensen in Nederland die last hebben van oorsuizen (Tinnitus). Dit gaat vaak samen met overgevoeligheid voor veelal dagelijkse geluiden (Hyperacusis). Tinnitus is het horen van geluiden die anderen niet kunnen horen, ook wel fantoomgeluiden genoemd. Laten we eerst duidelijk stellen dat wat u hoort echt is.


Er zijn veel verschillende tinnitus geluiden bekend met als bekendste de piep. Ander geluiden kunnen ruisen of zelfs een compleet orkest zijn en alles wat er tussen zit. Al die geluiden kunnen invloed hebben op het dagelijkse leven.Het zenuwstelsel kan overprikkeld raken en dit leidt mogelijk tot andere lichamelijke klachten. Zoals in de nek- halsstreek tot prikkelbaarheid en emotionele reacties. Vaak ervaar u ook concentratie- en slaapproblemen bij tinnitus klachten.


Er zijn op internet allerlei forums waar u van alles over Tinnitus kunt vinden. Wij stellen: lees ze met verstand en gezonde achterdocht. Wat voor een ander helpt wil nog niet zeggen dat het een goede methode voor u is.
Als er tegen u gezegd is: “je moet er maar mee leren leven” dan hebben wij een therapie voor u die mogelijk kan helpen.


De Tinnitus behandeling SEIYO duurt +/- 12 weken. U gaat dagelijks twee uur trainen. Tijdens die training gebruikt u twee TWINS therapietoestellen. Deze worden door ons geprogrammeerd met zowel uw persoonlijke geluidsbeleving programma als een therapie ontspanprogramma. U heeft daarmee eindelijk een tool in handen om zelf meer de regie over uw oorsuisklachten te krijgen. Wij zullen de TWINS therapietoestellen samen met u instellen. U krijgt van ons uitgebreide instructie hoe er mee om te gaan en vervolgens kunt u thuis in uw vertrouwde omgeving daarmee aan de slag gaan.


Thuis zullen deze TWINS therapie toestellen uw Auditieve centrum in de hersens ontspannen. Dit gebeurd met een dagelijkse training van twee uur die u zelfstandig doet. Daarbij zult u eerst inspanningstherapie in een niet stille omgeving doen, bijvoorbeeld bij de televisie of in gezelschap. Daarna wordt er middels klank- of ruis therapie voor ontspanning gezorgd. Zo leren de hersens dat de tinnitus niet meer belangrijk is. U zult wel de discipline op moeten brengen om dit dagelijks gedurende 12 weken te doen. In veel gevallen zal de Tinnitus zijn afgenomen. We starten deze therapie pas na een intake gesprek. Als we een goede kans van slagen zien gaan we kijken wat we voor u kunnen betekenen.

 

Maak direct een afspraak

Tinnitus

hoortraining Tinnitus

Wilt u contact met Janssen Hoorzorg of wilt u een afspraak maken?


Telefonisch te bereiken via 0481-769037

Email: info@janssenhoorzorg.nl